Warmtepomp aanschaffen?

Warmtepomp aanschaffen?

Keuze uit 3 soorten warmtepompen<

We zijn er al enig tijd mee bezig, maar inmiddels staat duurzaamheid en klimaat helemaal bovenaan de prioriteitenlijst bij iedereen. Daarom is het zeker bij nieuw te bouwen woningen belangrijk om na te denken over groene alternatieven. Maar dat neemt niet weg dat u in uw bestaande, wellicht oude, woning ook kunt nadenken over het laten installeren van een warmtepomp ter vervanging van uw cv-ketel op gas. Ter introductie vertellen we u hieronder welke soorten warmtepompen er zijn.

Hybride warmtepomp

Niet iedereen durft zomaar in één keer de overstap te maken naar groene energie. Maar als u over die schroom heen bent en ervan doordrongen bent dat het eigenlijk wel noodzakelijk is, dan kunt u onder andere kiezen voor een hybride warmtepomp. Die is te combineren met de cv-ketel. Uw gasverbruik gaat dan zeker wel 70% omlaag. Uw stroomverbruik gaat dan wel iets omhoog, omdat de compressor van de hybride warmtepomp stroom verbruikt.

Elektrische warmtepomp

Pomp 2 is de elektrische warmtepomp. Deze gebruikt de buitenlucht als bron. Dan heeft u geen gas meer nodig. Deze elektrische warmtepomp wordt aan de dakrand, aan de gevel of in de tuin bevestigd om zoveel mogelijk buitenlucht te kunnen opvangen. Het binnendeel van deze warmtepomp kan bij sommige modellen op een flinke afstand van het buitendeel worden geplaatst.

De lucht/water warmtepomp

Keuze 3 is de lucht/water warmtepomp. Deze warmtepomp geeft warmte af aan het water dat gebruikt wordt om de radiator of de vloerverwarming aan te sturen. Het warme water kunt u ook gebruiken om te douchen of af te wassen. Wat u wilt! De warmtepomp bestaat dan uit 3 delen: een binnendeel, een buitendeel en een boilervat.

Gaat u ook een warmtepomp kopen?

U weet nu meer over de soorten warmtepompen die er te koop zijn. Gaat u ook een warmtepomp kopen voor uw woning? Dan is het goed om van tevoren na te gaan welke warmtepomp het best aan uw eisen voldoet. Wilt u hulp bij het vinden van een betrouwbare leverancier die u hier meer over kan vertellen? Neem dan gerust contact met ons op.

Author Avatar
by bas

Leave a Comment