Geluidsoverlast van uw leidingen? Isoleer ze!

Geluidsoverlast van uw leidingen? Isoleer ze!

Oorverdovende leidingen

Rioleringsleidingen zijn meestal gemaakt van kunststof. De kunststof buizen zijn relatief licht van gewicht. Door de dunne omhulsels kan geluid gemakkelijk te horen zijn. Bovendien wordt zo’n buis meestal stevig gemonteerd met ijzeren beugels die geluiden verder geleiden naar de constructie van het gebouw. Dit kan geluidsoverlast veroorzaken in uw woning of bedrijfspand. Heel vervelend als u even rust wilt opzoeken of midden in een belangrijke vergadering zit. Wat kunt u hieraan doen? Lees het in deze blog!

rioolserviceDe oplossing is isolatie

De oplossing voor dit geluidsprobleem is het omwikkelen van riool- of waterleidingen met geluidsisolerende leidingisolatie. U kunt voor de isolatie kiezen uit verschillende dure en goedkopere materialen. Deze geluidsisolerende materialen isoleren zowel midden- als hoogfrequent geluid, zoals dat van vallend water, materie door leidingen en riolering.

Hoe leidingisolatie werkt

Het plaatsen van de leidingisolatie rondom uw rioolbuizen is geen grote ingreep. Het is simpelweg een kwestie van het losmaken van de montagebeugel waar de buis aan is gevestigd. Hierna kan de rioolbuis worden voorzien van het isolatiemateriaal. Afhankelijk van het type buis en wat er doorheen wordt getransporteerd, wordt de buis twee keer omwikkeld met het isolatiemateriaal. Een enkele wikkel geeft voldoende resultaat, maar aangezien een buis of leiding vaak ergens verstopt zit, geeft een dubbele wikkel meer zekerheid voor een goed eindresultaat. Hierna wordt de buis terug in de beugel geplaatst.

Vrij van luchtgeluid en contactgeluid

De buis maakt nu geen direct contact met de montagebeugel en zal niet alleen minder luchtgeluid, maar ook minder contactgeluid verspreiden. Luchtgeluid komt van binnen de buis, terwijl contactgeluid afkomstig is van het contact tussen de buis en de beugel. Hoort u een vreemd geluid van uw leidingen afkomen? Dan is het wellicht een goed idee om uw riolering te laten ontstoppen. Uw riool reinigen kan het geluidsoverlast mogelijk verhelpen. Om geluidsoverlast te voorkomen, kunt er altijd voor kiezen om de buizen of leidingen contactloos te monteren.

Author Avatar
by bas

Leave a Comment