Geen warm water? Bel onze cv-installateur

Geen warm water? Bel onze cv-installateur

Test wel eerst uw cv-ketel

Heeft u geen warm water meer uit de kraan? Dat is echt heel erg vervelend. Niet kunnen douchen, of afwassen, of uw huis verwarmen geeft een zeer unheimisch gevoel. Warm water in huis is zo vanzelfsprekend dat u niet goed weet wat u moet doen als het niet beschikbaar is. Voordat u een installateur belt, kunt u wel zelf testen wat er mis is met uw cv-ketel. Hoe? Dat leest u hieronder.

Zelf controleren op warm water

Allereerst is het belangrijk om te controleren of er helemaal geen warm water is. Dit kunt u doen door zowel de kraan en/of douche als de verwarming te testen.

  • Probeer verschillende kranen om uit te sluiten dat de douche thermostaat defect is
  • Controleer of de radiatoren wel openstaan
  • Kijk of de ingestelde temperatuur bij de cv-ketel wel hoog genoeg is

Geen warm water, wel verwarming

Heeft u geen warm water meer? De vraag is dan waar het probleem zit. Bij een defect aan de combiketel heeft u vaak geen verwarming én geen warm water. Maar is er een probleem met de boiler, dan komt er alleen koud water uit de kraan/douche.

Storing aan boiler of cv-ketel

Controleer eerst of uw verwarmingstoestel stroom (en/of gas) krijgt en of er een storingscode in het display staat. Als het toestel tijdelijk geen stroom heeft gehad, kan de ketel van slag zijn. Het is dan aan te raden de ketel te resetten.

Cv-ketel controleren

Er kan een defect zitten in uw cv-keter. Controleer eerst de waterdruk in de ketel, deze hoort 1,5 tot 2 bar te zijn. Is de druk te laag? Vul de ketel dan bij. Water bijvullen is ook de oplossing als de radiatoren op de benedenverdieping wel warm worden, maar op de bovenverdieping niet. Het kan ook zijn dat alleen de bovenkant van uw radiatoren niet warm wordt. Dan zit er lucht in de radiator. Die kunt u ontluchten om het probleem op te lossen. Mocht dat allemaal niet helpen, dan is ons motto: Geen warm water? Bel onze cv-installateur.

Heeft u zelf uw warm water probleem opgelost? Wij horen graag van u hoe u dat gedaan heeft. Gebruik daarvoor het contactformulier op onze website.

Author Avatar
by bas

Leave a Comment