3 veelvoorkomende oorzaken van verstopping

Voorkom verstopping van uw leidingen

Veel mensen krijgen wel eens te maken met een verstopte leiding. Vaak is het probleem door een goed ontstoppingsbedrijf snel op te lossen. Maar het mooiste is natuurlijk als u de problemen in de eerste plaats kunt voorkomen. Wij zetten de 3 meest voorkomende redenen van verstopping op een rij, zodat u ervoor kunt zorgen dat het bij u thuis niet gebeurt.

Aangroei van zeepresten

De aangroei van zeepresten is een probleem dat lastig te voorkomen is. Dat komt omdat er overal waar gewassen wordt zeep wordt gebruikt. Onze tip is om er in ieder geval voor te zorgen dat u niet te veel zeep gebruikt. Dit geldt vooral in de wasmachine. Dan raakt de afvoer verstopt, en gaat de was stinken. En dat is zeker niet de bedoeling!

Vet en etensresten

De grootste oorzaak van verstoppingen in de gootsteen in de keuken, zijn ongetwijfeld het vet en de etensresten die mensen door het putje spoelen. Hoewel etensresten steeds vaker de prullenbak in verdwijnen, worden vetresten uit de pan nog altijd vaak doorgespoeld. Dit raden we sterk af, want in een mum van tijd is het vet aangekoekt, en heeft u een verstopte afvoerleiding.

Haren

De grote boosdoener die we vaak voorbij zien komen bij verstopte douches en baden: haren. Veel vrouwen spoelen de haren die na een douchebeurt in het putje zitten door. Dat is niet de bedoeling, want de riolering kan er flink verstopt door raken! Haal de haren dan ook altijd uit het putje in plaats van ze door te spoelen.

Wilt u meer informatie over de oorzaken van rioolproblemen? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Author Avatar
by bas

Leave a Comment